Az év esküvői tortájára számos pályázat érkezett, a Mindmegette.hu szakmai zsűrije végül a szegedi Porcukor Kézműves Cukrászműhely tulajdonosának ítélte a fődíjat.
Az Év esküvői tortája kategóriában a szakmai zsűri választása Tóth Bernadettre, a szegedi Porcukor Kézműves Cukrászműhely alapítójára esett, aki egy toszkán hangulatú tortával nevezett a versenyre. A 3 emeletes, 50 szeletes tortát egy etyeki esküvőre álmodta meg, és már a leírásától is megéhezik az ember.
Az alsó szint pisztáciakrémmel és málnavelővel készült, ez a legnépszerűbb ízkombinációnk
– mesélte a Bernadett.
A középső emelet mangós túrókrémet rejtett, a legfelső pedig sós karamellkrémet fehércsokoládé ganache-sal. A végeredmény nemcsak ízében volt különleges, hanem megjelenésében is. A torta egyedi stencilmintázatot kapott, amit citromok és élő virágok koronáztak meg. Az inspiráció a toszkán kerámiák világából érkezett, amit Bernadett digitálisan megtervezett, ételfestékes nyomtatóval nyomtatott ki, majd kézzel illesztette a torta oldalára.
A díszítés az esküvő reggelén készül el mindig – ez az utolsó lépés, de a legizgalmasabb! – árulta el a cukrász, aki közgazdászként kezdte a pályáját, és csak tíz év pénzügyi munka után váltott tortadíszítésre. A sorsfordító pillanat akkor jött el, amikor megszületett első gyermeke – az ő születésnapjára készítette első tortáját 2013-ban. 2021-ben Bernadett megnyitotta saját műhelyét Szegeden, és azóta sorra érkeznek a boldog párok, hogy életük nagy napját az ő különleges tortájával koronázzák meg.